_ _ _ Op naar het hoogst haalbare

met plezier voor paard en ruiter

Paardenleed door zadelproblemen: ooit had ik er zelf mee te maken. Totdat ik een goed passend zadel aangemeten kreeg. Daarna bewoog mijn paard beter, presteerden we maximaal en was het plezier terug. Dát gun ik elk paard en elke ruiter, op alle niveaus.

Mijn missie om als zadelpasser anderen te helpen, is dus vanuit eigen ervaring ontstaan. En die ambitie werd versterkt tijdens de branche-erkende opleiding bij Equine Saddlefitting Specialists. Daar zag ik nog meer leed dat voorkomen had kunnen worden. Ook leerde ik wat ik daaraan kan doen: verantwoord passende zadels aanmeten.

Scherp en geduldig

Natuurlijk, de kennis en ervaring die ik inmiddels heb opgebouwd, helpen me als zadelspecialist enorm. Maar minstens zo belangrijk is mijn manier van werken. Ik beoordeel paard, ruiter en zadel scherp, met oog voor elk detail. En ik neem de tijd, waardoor ik zeker weet dat ik elke mogelijkheid op verbetering benut.

Samen met andere kenners

Voor een optimaal paardenwelzijn werk ik samen met andere kenners: een dierenarts, een dierfysiotherapeut, een paardenosteopaat en een bewegingsanalist voor ruiters. Deze multidisciplinaire aanpak levert meer inzichten op, waardoor de oplossing meteen dichtbij is. Ook hebben specialisten bij een eventuele doorverwijzing al de benodigde voorkennis.

Merel Diederen

Dierfysiotherapie Diederen​ biedt Fysiotherapie, Medical Taping en Dry Needling

Saskia Heijkants

Fysiotherapie en bewegingsanalyse voor de ruiter, begeleiding naast – en op het paard

Sponsorruiters

Internationale ruiters, nationale toppers en talenten met ambitie: ze gaan allemaal op hun eigen niveau voor topprestaties. Om die waar te kunnen maken, moeten randvoorwaarden in elk geval perfect zijn. Zoals een goed passend zadel.

_ _ _ Wat anderen over mij zeggen

Ik kwam bij Natalie met een paar kleine dingetjes waarbij ik me afvroeg of mijn zadel de oorzaak kon zijn. Natalie wist binnen een sessie de vinger op de zere plek te leggen en meteen het perfecte zadel aan te meten. Dat het zoveel verschil ging maken had ik van te voren niet verwacht. Ik ben er blij mee, maar mijn paard al helemaal!
Chantal van Lanen
Nadat ik wat problemen met mijn pony onder het zadel had, schakelde ik Natalie in en ik ben erg blij dat ik dat heb gedaan! Natalie neemt de tijd om de pony te bekijken. Ze legt alles goed uit en gaat grondig aan de slag. Het bleek dat we de problemen alleen op konden lossen met een nieuw zadel, gelukkig was dit was ook allemaal top geregeld. Niet alleen ik ben blij met mijn nieuwe zadel maar mijn pony ook. Mijn pony is zoveel verbeterd en daar zijn we Natalie hartstikke dankbaar voor. Ze is dus zeker aan te raden!
Lynn Verstraten
Wat als je een breed en rondgeribt paard hebt, tikje neerwaarts gebouwd en je maar geen passend zadel kan vinden? Eigenlijk had ik de hoop al opgegeven dat het zou lukken. Alle zadels lagen of te strak of ze schoven tegen het schouderblad aan. Met Natalie’s geduld, expertise en de wil om echt mee te kijken en denken is het gelukt een heerlijk passend zadel te vinden. Paard loopt er zo fijn en ontspannen op!​
Kim Windgassen

Merken

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen heb ik zadels en toebehoren van verschillende merken, waaronder: 

Meer informatie of een afspraak maken?

Heb je vragen over mijn werkwijze? Wil je advies? Of liever meteen een afspraak plannen? Neem dan gerust contact op via 06 – 22 57 82 57 of natalie.vanhulst@gmail.com