Waar komt de passie voor zadelpassen vandaan?

Wie is Natalie?

De klanten die mij kennen omschrijven mij als een enthousiast persoon met een oog voor detail en een passie voor zadels!

Natalie in het kort:

  • Helemaal gek van paarden (al haar hele leven)
  • Oog voor detail
  • Komt oorspronkelijk uit de fitnessbranche waar ze twee bedrijven runde
  • Gaat tot het uiterste
  • Een enthousiast open boek

Die passie ontstond toen ik met mijn eigen paard tegen problemen aanliep. Hij had niet hele duidelijke gedragsproblemen, maar ik had altijd het gevoel dat hij niet wilde. Ook de nageeflijkheid en ontspanning waren ver te zoeken. Ik had al drie zadels versleten, omdat ik alle andere factoren had afgevinkt. Het moest dus aan mijn zadel liggen, maar waarom wilde het dan toch niet lukken? 

Daarnaast had ik altijd pijn in mijn heup tijdens het rijden. Nu had ik wat lichamelijke mankementjes, dus daar gooide ik het op. Ik begon op dat moment te twijfelen of het niet gewoon aan mij lag en was zelfs zover dat ik op het punt stond om te stoppen met rijden.

Complete verandering

Via mijn nieuwe instructrice kwam ik terecht bij Anne van Het Zadelkompas. Zij hoorde mijn verhaal aan, ging meten en legde er een zadel op. Toen ik opstapte heb ik flink lopen vloeken, want ik was dus niet gek. Voor het eerst had ik geen pijn meer in mijn heup en in nog geen 10 minuten veranderde mijn paard van eentje dat niet wilde lopen, naar een paard wat graag wilde bewegen. Ik snapte er niks van hoe dit kon gebeuren.

Met grote ogen

Maar dit was nog niet alles, want het paard van onze dochter raakte geblesseerd en in de kliniek kwam een zadelprobleem naar voren. Anne was toen gestopt met haar bedrijf om een nieuwe uitdaging aan te gaan en dus had ik zadelspecialist Kees Bregmans gevraagd langs te komen

Eerder had ik het zelf gevoeld, maar nu zag ik van de grond wat er met paard en ruiter gebeurde op het moment dat het zadel klopt. Ik heb met grote ogen staan kijken hoe het paard ontspande en vrijer kon bewegen. En de ruiter erop zat zo stabiel als een huis. 

Vlammetje ging branden

Ik had nog regelmatig contact met Anne en ze vertelde mij dat ze bezig was met het opzetten van een complete opleiding voor zadelpassers, helemaal volgens haar filosofie waar ik als ruiter zo blij van werd. Toen ze over die opleiding vertelde reageerde ik zo enthousiast dat het haar wel duidelijk werd dat dit echt iets voor mij is. 

Ik ben als een open boek, dus je ziet gelijk wat ik ergens van vind. Mijn vlammetje was gaan branden en ik wilde iedere ruiter en amazone laten zien en voelen wat ik had meegemaakt.

Kloppende drie-eenheid

Dus zogezegd, zo gedaan: ik heb de opleiding van Equine Saddle Fitting Specialist gevolgd. Dit heeft mij enorm veel inzichten gebracht waarin ik alles heb geleerd wat een echt goede zadelpasser moet kunnen en weten. Je leert vooral om scherp naar het paard, de ruiter en het zadel te kijken en oog voor detail te ontwikkelen. Die drie-eenheid moet echt kloppen en dan is er veel mogelijk, maar als een van de schakels dat niet doet dan komen er problemen in kleine of grote mate.

Verbetertrajecten

Nu, met mijn bedrijf v. Hulst Zadels, begeleid ik ruiters en hun paarden in een traject naar een goed passend zadel. Ik wil ook jou laten voelen wat zowel ik als mijn dochter hebben ervaren en de ruiters die dat willen, help ik op weg naar topprestaties. Met het juiste zadel is dat ook voor jou mogelijk! Ik kan er oprecht van genieten om naar een goedgaande combinatie te kijken. 

Als ik zie dat een paard signalen van discomfort aangeeft of een ruiter een compensatiehouding aanneemt dan gaan de radartjes in mijn hoofd gelijk draaien over hoe ik dat kan aanpassen. Het observeren is een van mijn sterkste punten en ik kijk graag vanaf afstand zonder te veroordelen. Dat zien is de eerste stap naar verbetering, naar dat optimale plaatje.

Hopelijk tot snel, zodat jij dat ook kunt ervaren.

Liefs Natalie

Waar kan ik jou mee helpen?

Zadelcheck van je huidige zadel

Heb jij een zadel, maar ben je er niet meer zeker van of deze goed op jouw paard past of heb je het gevoel dat het beter kan? Bij de zadelcheck controleer ik je zadel op alle belangrijke punten.

Zadelpasconsult

Heb je besloten om tot de aanschaf van een nieuw zadel over te gaan? Ik ga je laten voelen wat een écht goed passend zadel is en ga je daarmee absoluut verbazen met wat er mogelijk is voor paard en ruiter.

Serviceabonnement & reparaties

Als zadelpasser wil ik graag grip blijven houden op de pasvorm van je zadel. Zeker bij jonge paarden of paarden die weer opgepakt worden na ziekte of blessure, kunnen veel veranderingen in het lichaam optreden die invloed hebben op de pasvorm van het zadel.