Mijn favorieten

Zadelmerken en accessoires

Om jou zo goed mogelijk te kunnen helpen heb ik zadels en toebehoren van verschillende merken, waaronder: 

Equipe

Dit Italiaanse zadelmerk dat met de hand gemaakt wordt, maakt enkel gebruik van de beste kwaliteit leer van eigen bodem. Ze hebben een heel uitgebreid assortiment en fijne service waar ik veel waarde aan hecht. Ik heb zowel spring- als dressuurzadels van dit merk op voorraad met verschillende bomen en innovatiesystemen. Daarnaast heb ik ook de fijne singels van dit merk in mijn bus hangen.

Connect

Een relatief jong zadelmerk dat bekendstaat om het maatwerk, comfort en kwaliteit. Dit is voor mij een speciaal merk omdat het heel aanpasbaar is voor verschillende ruiters, waardoor lange of juist korte ruiters de ideale pasvorm aangemeten kunnen krijgen. 

De kussens zijn een stuk korter dan bij andere merken, waardoor dit ook een heel geschikt merk is voor paarden met een kortere rug. Iets wat we als zadelpasser tegenwoordig steeds meer zien. Van Connect bied ik de dressuurzadels, singels en beugelriemen aan.

Ikonic

Is ten eerste een zadelmerk met een hoge kwaliteit en daarnaast ideaal voor paarden in ontwikkeling doordat ze werken met verstelbare kopijzers. Hierdoor kan het zadel meegroeien met het paard. De kussen van deze zadels zijn gevuld met zowel wol als foam, met alle voordelen van dien. 

Ze hebben zowel dressuur- als springzadels in hun assortiment waarbij je vooral bij die laatste door de boomvorm veel kanten mee op kan wat je bij andere zadels niet altijd hebt. Naast de zadels heb ik ook hun fijne singels.

EM Saddles

Dit Nederlandse merk is van een bevriende collega die de zadels heeft ontwikkeld op basis van de anatomische vorm van de paardenrug. Met bewegingsvrijheid, de aanspanning van het paard en de natuurlijke balans van de ruiter hoog in het vaandel zijn deze zadels tot stand gekomen. Deze zadels zijn maatwerk en kunnen vrijwel aan ieder paard volledig aangepast worden.

Harry Dabs

Een heel fijn zadelmerk dat door het grote assortiment aan bomen en kussens is aan te meten op verschillende paardenrassen. Ze staan bekend om hun kwaliteitsvolle zadels voor het springen en dressuurrijden waarbij ze gebruik maken van traditionele processen met de technologie van nu. Ook dit merk heeft een aparte kussenoptie waardoor het korter uitvalt dan het traditionele kussen en dus zeer geschikt is voor paarden met een korte rug.

Frank Baines

Bij dit Engelse merk staat de kwaliteit van de spring- en dressuurzadels hoog in het vaandel. In het zadel komen de eeuwenoude technieken samen met de technologie van nu samen wat zorgt voor betrouwbare producten. Daarnaast biedt dit merk veel opties om het zadel te customizen naar de wensen van de klant.

BR

Dit merk staat bekend om de goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Daarnaast is BR ook een innovatief merk wat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Het is ideaal dat ze naast spring- en dressuurzadels ook hele fijne singels, beugels, beugelriemen en onderleggers aanbieden die ik uiteraard meeneem tijdens een zadelpasconsult.

Treeclix

Het aanpassen van de vulling is niet altijd voldoende om een zadels passend te houden en dan is de TreeClix waar ik ook mee werk zeker een uitvinding.

 Hiermee kan de boombreedte in één klik worden aangepast. Dit is mogelijk op verschillende bestaande zadels, maar kan bij Harry Dabbs en Frank Baines ook al standaard ingebouwd worden in de fabriek. Hierdoor dan je heel gemakkelijk je zadel mee laten groeien met je paard. 

Let wel op dat dit enkel voor de takken van de boom is, dus de schouders die breder worden. De TreeClix kan geen andere oorzaken van een slecht passend zadel fixen.

LeMieux

Zadels heeft dit merk niet, maar wel hele fijne accessoires zoals:

  • Zadeldekjes
  • Onderleggers
  • Beugels
  • Singels

Deze neem ik mee naar een consult en kan je via mij bestellen. Mocht je wensen hebben voor een bepaalde kleur dan kan je dat altijd doorgeven, zodat ik deze zeker meeneem.

Acavallo

Dit merk heeft super kwaliteitsvolle (veiligheids)beugels die je bij mij kunt bestellen. Zo zit jij niet alleen in balans op je nieuwe zadel, maar kan je ook veilig van start gaan.

Hoe werkt een zadelpasconsult?