_ _ _ Een zadel passend houden

onderhoud voorkomt problemen

Het lichaam van een paard verandert. Als het nog in de groei is uiteraard, maar ook blessures, een ander dieet en wisselende jaargetijden hebben invloed op de spiermassa en het vetpercentage. Om een zadel passend te houden, is periodiek onderhoud daarom nodig.
 
Goed om te weten: ook het zadel blijft niet hetzelfde. De wol klinkt in door warmte en veelvuldig gebruik, waardoor het kussen leegloopt. Verder kunnen er scheefheden ontstaan, zeker als het paard graag één kant op gaat.

Blijvend vrij bewegen

Met een zadelcheck iedere drie maanden zorg je ervoor dat het zadel passend blijft. En dus voorkom je fysieke ongemakken. Zo kun je het hele jaar onbezorgd doortrainen, en kan je paard blijvend vrij bewegen én presteren.

Jaar abonnement

Ieder kwartaal een zadelcheck
350,- per jaar
  • Iedere drie maanden een zadelcheck
  • Geschikt voor alle paarden
  • Korte lijnen met Natalie en andere specialisten
  • Aanpassingen, reparaties en reiskosten zijn niet inbegrepen
onderhoud

Zadelpasconsult

Voordat ik je zadeladvies kan geven, wil ik alles van je paard en jou weten. Ik stel vragen, observeer en voer lichamelijk onderzoek uit. Verder werk ik met enkele actieve testen en beoordeel ik je huidige zadel. Kortom: een gedegen aanpak voor een goed advies.

_ _ _ Wat anderen over mij zeggen

Natalie heeft mijn paard en zadel van top tot teen bekeken en zo kwamen we erachter dat mijn inmiddels oude zadel te krap was geworden voor mijn paard. De uitleg hierbij was heel helder en het kon niet meer worden aangepast waarop ik besloot voor een nieuw zadel te gaan. Ook hiervoor heeft Natalie alle tijd genomen om mij uit te leggen waar ze naar kijkt en wat het effect van het zadel op zowel paard als ruiter kan hebben. Ik voelde mij enorm gehoord en vrij om vragen te stellen. Zo zijn wij samen tot een passend nieuw zadel gekomen, waar ik en mijn paard ontzettend blij mee zijn.
Annabel Krieger
Ik ervaarde problemen bij mijn paard en had er al verschillende mensen bij gehad die er iets van vonden, maar ik vermoedde dat er misschien zadeltechnisch ook iets niet goed zat. Ik ben toen naar een praktijkdag van ESS geweest waar ik Natalie leerde kennen en waar werd aangegeven dat ik inderdaad tegen zadelproblemen aanliep zowel bij mijn spring- als dressuurzadel. Nadat mijn paard veterinair is behandeld is Natalie bij mij terug geweest om een nieuw zadel aan te meten. Natalie heeft veel geduld, is kundig en ik voelde me echt begrepen door haar!
Renee Zomers
Mijn paard Discovery heeft kissing spines en ik heb een beperking in zowel mijn rechterarm als -been waardoor het voor ons misschien nog wel belangrijker is dat het zadel echt goed past. Voordat Natalie kwam merkte ik dat Discovery de laatste tijd heel gevoelig was op de rug en niet fijn ontspande tijdens het rijden. Natalie heeft alles gecontroleerd en het zadel opnieuw gevuld, dit maakte een wereld van verschil en hij liep hierna weer zo fijn. Het fijne aan Natalie is dat ze echt de tijd voor je neemt en alles wat ze opmerkt overlegd, zodat je niet voor onverwachte dingen komt te staan. Ik kan haar zeker aanbevelen!
Anouk Meeuwsen

Meer informatie of een afspraak maken?

Heb je vragen over mijn werkwijze? Wil je advies? Of liever meteen een afspraak plannen? Neem dan gerust contact op via 06 – 22 57 82 57 of natalie.vanhulst@gmail.com