_ _ _ Zadels van betrouwbare A-merken

om paarden en ruiters te helpen

Bij het samenstellen van mijn zadelassortiment heb ik bewuste keuzes gemaakt. Zadels moeten immers een goede pasvorm hebben, comfort bieden en goed aanpasbaar zijn. Met onderstaande betrouwbare A-merken zijn paarden en hun ruiters daar zeker van.

Bemer

De fysische vasculaire therapie BEMER stimuleert door een specifiek elektromagnetisch signaal de beperkte vasomotie (eigen beweging van bloedvaten) en verbetert daardoor wetenschappelijk aantoonbaar de microcirculatie. De BEMER sets omvatten alles wat nodig is voor de behandeling en worden wereldwijd met succes gebruikt!

De BEMER Horse-Set verbetert de microcirculatie, d.w.z. de doorbloeding van de fijnste bloedvaten, bevordert de stofwisseling en de celactiviteit en bijgevolg ontspannings- en genezingsprocessen bij paarden. Ook een optimalisatie van de soepele gang is wetenschappelijk bewezen.

Meer weten over hoe Bemer aan het welzijn van ruiters en paarden kan bijdragen? Neem dan een kijkje op mijn Bremer partner website.

Frank Baines

Bij dit Engelse merk staat de kwaliteit van de spring- en dressuurzadels hoog in het vaandel. Enkel de beste materialen en kussens worden voor deze zadels gebruikt. 

Dit merk gaat ook heel goed samen met TreeClix en deze kan zelfs al standaard ingebouwd worden bij een nieuw zadel. 

In het zadel komen de eeuwenoude technieken samen met de technologie van nu samen wat zorgt voor betrouwbare producten. Daarnaast biedt dit merk veel opties om het zadel te customizen naar de wensen van de klant.

Treeclix

Het aanpassen van de vulling is niet altijd voldoende om een zadels passend te houden en dan is de TreeClix waar ik ook mee werk zeker een uitvinding.

Hiermee kan de boombreedte in één klik worden aangepast. Dit is mogelijk op verschillende bestaande zadels, maar kan bij Frank Baines ook al standaard ingebouwd worden in de fabriek. Hierdoor dan je heel gemakkelijk je zadel mee laten groeien met je paard. 

Let wel op dat dit enkel voor de takken van de boom is, dus de schouders die breder worden. De TreeClix kan geen andere oorzaken van een slecht passend zadel fixen.

Ikonic

Is ten eerste een zadelmerk met een hoge kwaliteit en daarnaast ideaal voor paarden in ontwikkeling doordat ze werken met verstelbare kopijzers. Hierdoor kan het zadel meegroeien met het paard. De kussen van deze zadels zijn gevuld met zowel wol als foam, met alle voordelen van dien. 

Ik heb hun springzadels in mijn assortiment. Door de boomvorm van deze springzadels kan je hier veel kanten mee op, iets wat je bij andere zadels niet altijd hebt. Naast de zadels heb ik ook hun fijne singels.

Le Mieux

Zadels heeft dit merk niet, maar wel hele fijne accessoires zoals:

  • Zadeldekjes
  • Onderleggers
  • Beugels
  • Singels

Deze neem ik mee naar een consult en kan je via mij bestellen. Mocht je wensen hebben voor een bepaalde kleur dan kan je dat altijd doorgeven, zodat ik deze zeker meeneem.

Connect

Een relatief jong Nederlands zadelmerk dat bekendstaat om het maatwerk, comfort en kwaliteit. Dit is voor mij een waardevol merk omdat het heel aanpasbaar is voor verschillende ruiters, waardoor lange of juist korte ruiters de ideale pasvorm aangemeten kunnen krijgen. 

De kussens zijn een stuk korter dan bij andere merken, waardoor dit ook een heel geschikt merk is voor paarden met een kortere rug. Iets wat we als zadelpasser tegenwoordig steeds meer zien. Van Connect bied ik de dressuurzadels, singels en beugelriemen aan.

EM Saddles

Dit Nederlandse merk heeft haar zadels ontwikkeld op basis van de anatomische vorm van de paardenrug. Met bewegingsvrijheid, de aanspanning van het paard en de natuurlijke balans van de ruiter hoog in het vaandel zijn deze zadels tot stand gekomen. Deze zadels zijn maatwerk en kunnen vrijwel aan ieder paard volledig aangepast worden.

Equipe

Dit Italiaanse zadelmerk dat met de hand gemaakt wordt, maakt enkel gebruik van de beste kwaliteit leer van eigen bodem. Ze hebben een heel uitgebreid assortiment en fijne service waar ik veel waarde aan hecht. Ik heb van dit merk meerdere springzadels op voorraad met verschillende bomen en innovatiesystemen. Daarnaast heb ik ook de fijne singels van dit merk in mijn bus hangen.

Mattes

Mattes is een Duits merk en staat vooral bekend om de bontartikelen. Zo heeft Mattes een groot assortiment met singels, dekjes en onderleggers.

De producten zijn voor alle disciplines en in verschillende modellen beschikbaar. Ook houden ze er rekening mee dat de schoft vrij ligt en daar dus geen druk op uitgeoefend wordt. 

De ontwikkelaars van Mattes werken nauw samen met ruiters, zadelmakers en instructeurs om op die manier een perfect product op de markt te brengen wat zowel voor paard als ruiter als veel comfort geeft.

Ideal

Een van de grootste zadel fabrikanten in Engeland, met een enorme collectie van verschillende zadels, allemaal gebouwd op houten bomen. Ik heb hier zelf een aantal modellen uitgekozen die een goede aanvulling zijn voor mijn collectie.

Snel naar de juiste oplossing

Als zadelpasser ben ik opgeleid en gecertificeerd door Equine Saddlefitting Specialists, die net als ik staan voor paardenwelzijn. Om dit naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen, maak ik bovendien gebruik van de kennis en kunde van een dierenarts, dierfysiotherapeut, paardenosteopaat en bewegingsanalist voor ruiters. Zo vinden we niet alleen de oorzaak het snelst, maar ook de juiste oplossing.